miercuri, 30 aprilie 2008

regulile jocului 1

Nu pot sublinia suficient de mult cât de necesară este politeţea.
1. În ceea ce priveşte conţinutul acestui blog: acordul pentru preluarea informaţiilor de pe acest blog va fi dat, după ce îmi trimiteţi un mail.
Dacă sunteţi prea grăbit(ă), nu e nevoie decât să menţionaţi în postarea dv. că vă ridicaţi degetul la pălărie (d/p) şi să menţionaţi acest blog. În acest fel, menţionaţi sursa şi, precum cavalerii din evul mediu (ce îşi ridicau viziera coifului pentru a arăta că sunt prietenoşi), câştigaţi puncte pentru politeţe şi un participant la conversaţia dv.
2. Pentru comentarii.
Există câteva reguli pe care le favorizez şi care determină uşurinţa şi atenţia cu care sunt citite scrierile dv.
a. verificaţi comentariul înainte de a-l trimite: nu numai pentru a corecta eventualele greşeli de dactilografiere, ci şi pentru a şterge cuvintele ce pot ofensa o altă persoană.
b.menţionaţi în primul rând enunţul la care faceţi trimitere (din postare sau comentarii) pentru a nu da naştere la confuzii sau dezbateri inutile.
c. atenţie maximă la introducerea de linkuri în comentarii. Este posibil ca linkul să conducă la un site care instalează viruşi, spyware, conduce la spam. Aceste comentarii vor fi şterse.
d. nu furnizaţi date personale, ale dv. sau ale altora.
e. nu scrieţi cuvinte, expresii, propoziţii care ar determina alte persoane să se considere ofensate. Nu contează dacă intenţionaţi sau nu să ofensaţi altă persoană sau credeţi din tot sufletul că expresiile nu sunt de natură să jignească ori credeţi că ele reprezintă "adevărul pur şi simplu". Ofensa este în ochiul şi mintea celui care le citeşte, nu a celui care transmite mesajul.
f. nu personalizaţi dezbaterile. Atacurile ad hominem sunt o pierdere de timp. Argumentaţi împotriva ideilor şi nu a persoanelor. Jucaţi mingea şi nu omul.

Niciun comentariu: